Fotowoltaika Elektrum - opinie

Poszukujesz porady lub podpowiedzi? Napisz, na pewno pomożemy.
Awatar użytkownika
Malena
Posty: 4
Rejestracja: 01 sty 2020, 12:47

Fotowoltaika Elektrum - opinie

Post autor: Malena »

Ceny energii elektrycznej ciągle idą w górę. Mam już tego dosyć, więc z mężem rozważam zainwestowanie w fotowoltaikę w firmie. Wiem, że jest to duża inwestycja, ale opłaca się, bo po wielu latach koszty się zwrócą. Znalazłam firmę, która fachowo się tym zajmuje - Elektrum http://elektrum.com.pl/. Mają spore doświadczenie. A wy korzystaliście z ich usług? Znacie tę firmę? Można słyszeliście jakieś opinie o nich?

Awatar użytkownika
Ina
Posty: 31
Rejestracja: 23 gru 2019, 6:00

Re: Fotowoltaika Elektrum - opinie

Post autor: Ina »

Znam firmę Elektrum, bo sami korzystaliśmy z ich wiedzy. Najpierw poszliśmy po poradę, ich specjaliści wszystko nam wyjaśnili, więc zainwestowaliśmy w panele słoneczne. Polecam takie rozwiązanie, choć jest drogo, rachunki są znacznie niższe, więc zwróci się to w przyszłości.

https://victoriavynn.com/salony-partnerskie-2/

Awatar użytkownika
Greta
Posty: 87
Rejestracja: 01 wrz 2019, 18:42

Re: Fotowoltaika Elektrum - opinie

Post autor: Greta »

Ja też znam firmę http://elektrum.com.pl/, bo kupowaliśmy u nich ładowarki do samochodów elektrycznych dla naszych pracowników. Są to prawdziwi specjaliści w dziedzinie odnawialnych źródeł energii. Mają wiedzę i ogromne doświadczenie. Z fotowoltaiką jak sądzę też sobie poradzą.

Awatar użytkownika
Doris
Posty: 11
Rejestracja: 16 gru 2019, 23:48

Re: Fotowoltaika Elektrum - opinie

Post autor: Doris »

Polecam wszystkim firmę Elektrum, bo mają bardzo dobrych specjalistów, którzy wiedzą, w jaki sposób obniżyć rachunki w firmie. Kontaktowałam się z ich brokerem i rozwiali wszystkie moje wątpliwości. W końcu mam niższe rachunki za prąd co nas bardzo cieszy.

buty bhp warszawa

Awatar użytkownika
Luiza
Posty: 4
Rejestracja: 13 sty 2020, 5:42

Re: Fotowoltaika Elektrum - opinie

Post autor: Luiza »

Uważam, że zadowolenie klientów świadczy o tym, że oni http://elektrum.com.pl/ są bardzo dobrą firmą. Mają dobre opinie i 10-letnie doświadczenie w branży. Na plus świadczy też fakt, że zajmują się tematem energii kompleksowo, a nie tylko fotowoltaiką. Ja korzystałam z usług związanych z energią kilka razy - i zawsze była to udana współpraca.

sklep myśliwski internetowy

Awatar użytkownika
Ogi
Posty: 1
Rejestracja: 12 sty 2020, 6:15

Re: Fotowoltaika Elektrum - opinie

Post autor: Ogi »

Polecam Elektrum, bo od lat zajmują się energią i współpracują z największymi producentami energetycznymi. Ich pomoc jest kompleksowa, bo nie tylko załatwiają wszystkie formalności, ale najpierw doradzają i wybierają optymalne rozwiązanie.

uszy kota choroby

Awatar użytkownika
Gina
Posty: 30
Rejestracja: 29 gru 2019, 14:57

Re: Fotowoltaika Elektrum - opinie

Post autor: Gina »

Już dłuższy czas rozważam instalację fotowoltaiczną przy moim domu. Do tej pory wahałam się, bo akcja nie jest prosta ani tania. Na szczęście znalazłam w końcu partnera w tym biznesie, firmę http://elektrum.com.pl/ , która zajmie się zarówno doradztwem jak i pozostałymi elementami instalacji, jej projektem czy wykonaniem. Jeśli rozważacie podobne rozwiązanie to koniecznie skorzystajcie z oferty

Awatar użytkownika
Anita
Posty: 1
Rejestracja: 18 sty 2020, 18:35

Re: Fotowoltaika Elektrum - opinie

Post autor: Anita »

Nie wiem jak wy, ale dla mnie nowe oferty dostawców energii elektrycznej to czarna magia. Cena kw, cena przesyłu, opłata za to, za tamto. Wolę sposób w jaki przedstawia to firma Elektrum. Nie dość, że ich oferta jest przejrzysta, to jeszcze są w stanie zawsze wybrać dla mnie najbardziej optymalne rozwiązanie.

Awatar użytkownika
Sofia
Posty: 1
Rejestracja: 10 mar 2020, 13:44

Re: Fotowoltaika Elektrum - opinie

Post autor: Sofia »

Od dawna współpracuję z http://elektrum.com.pl/. To znany w naszej okolicy, a pewnie i w całej Polsce broker energetyczny. Są w stanie wyszukać tak korzystne warunki, że zawsze jestem w szoku, że to możliwe. Polecam.

Awatar użytkownika
Malwina
Posty: 1
Rejestracja: 10 mar 2020, 13:45

Re: Fotowoltaika Elektrum - opinie

Post autor: Malwina »

Bardzo fajnie współpracuje mi się z firmą Elektrum. Zajmują się wieloma aspektami energii elektrycznej. W moim przypadku skupiliśmy się na obniżeniu rachunków za energię za pomocą własnej instalacji fotowoltaicznej. Polecam każdemu, zarówno samą instalację jak i tę firmę.

Awatar użytkownika
Berta
Posty: 1
Rejestracja: 12 mar 2020, 11:02

Re: Fotowoltaika Elektrum - opinie

Post autor: Berta »

Z brokera energii korzystam już od blisko roku. Mój wybór padł na http://elektrum.com.pl/ bo w moim odczuciu są najlepsi na rynku. Rachunki mówią same za siebie, więc nie ma się co zastanawiać.

Awatar użytkownika
Helenka
Posty: 2
Rejestracja: 12 mar 2020, 11:03

Re: Fotowoltaika Elektrum - opinie

Post autor: Helenka »

Niedawno po raz pierwszy spotkałam się z firmą, która jest brokerem energii. To Elektrum. Współpraca rozpoczęła się spontanicznie, ale już obserwuje pierwsze efekty w postaci niższych rachunków.

Awatar użytkownika
Inka71
Posty: 1
Rejestracja: 22 lis 2019, 6:10

Re: Fotowoltaika Elektrum - opinie

Post autor: Inka71 »

Elektrum - profesjonalne doradztwo, mają dużą wiedzę, aktualizują informacje z rynku energetycznego, są bardzo pomocni.E

Awatar użytkownika
Alfred
Posty: 5
Rejestracja: 29 gru 2019, 20:40

Re: Fotowoltaika Elektrum - opinie

Post autor: Alfred »

Sprawnie, bezproblemowo, zainstalowaliśmy dzięki firmie Elektrum instalację fotowoltaiczną w swoim domu. Jak do tej pory nie mamy żadnych problemów.

Awatar użytkownika
Lora1961
Posty: 1
Rejestracja: 21 paź 2019, 4:24

Re: Fotowoltaika Elektrum - opinie

Post autor: Lora1961 »

Warto się poradzić specjalistów z Elektrum, jaką taryfę wybrać - w szczególności jeśli chodzi o dostawcę prądu do firmy. To bardzo ważne, by dobrze dobrać ofertę, ceny prądu dla działalności są bardzo wysokie.

Awatar użytkownika
Stanisław1985
Posty: 1
Rejestracja: 13 lut 2020, 4:52

Re: Fotowoltaika Elektrum - opinie

Post autor: Stanisław1985 »

Polecam firmę Elektrum za podejście do klienta i bardzo cenne podpowiedzi.

deska fazowana

Awatar użytkownika
Miroslaw_87
Posty: 1
Rejestracja: 08 mar 2020, 15:48

Re: Fotowoltaika Elektrum - opinie

Post autor: Miroslaw_87 »

bardzo jasno wyjaśniają szczegóły dotyczące zawiłości przy wycenie instalacji fotowoltaicznej, proces instalacji przebiegł bez trudności, polecam firmę Elektrum

Awatar użytkownika
Bogusz1987
Posty: 6
Rejestracja: 20 kwie 2019, 23:43

Re: Fotowoltaika Elektrum - opinie

Post autor: Bogusz1987 »

Współpracę oceniam bardzo dobrze, w Elektrum pracują doświadczeni i dobrze wyszkoleni brokerzy energetyczni. Polecam.

Awatar użytkownika
Greta
Posty: 87
Rejestracja: 01 wrz 2019, 18:42

Re: Fotowoltaika Elektrum - opinie

Post autor: Greta »

Też uważam, że na dłuższą metę jedynym słusznym rozwiązaniem w przypadku domu jednorodzinnego czy też gospodarstwa rolnego jest inwestycja w panele fotowoltaiczne. Moim zdaniem ważne jest, aby taką instalację zdrożyła firma z doświadczeniem na tym polu, taka jak http://pvtech.pl/kontakt/. Tylko wtedy mamy pewność, że instalacja posłuży długie lata a korzystanie z niej będzie bezproblemowe.

Awatar użytkownika
Anna_91
Posty: 3
Rejestracja: 13 kwie 2020, 16:56

Re: Fotowoltaika Elektrum - opinie

Post autor: Anna_91 »

Konsultacja z Elektrum to dobry sposób na obniżenie rachunków za energię elektryczną w firmie ;) A na kwestii odnawialnych źródeł energii i ekologicznej energii ze słońca znają się jak mało kto.

Awatar użytkownika
Iwona1982
Posty: 3
Rejestracja: 01 mar 2020, 11:49

Re: Fotowoltaika Elektrum - opinie

Post autor: Iwona1982 »

Specjaliści z Elektrum mają ogromne doświadczenie w fotowoltaice. Zadzwoń do nich, doradzą ci i wyjaśnią wszystko. Niższe rachunki za prąd gwarantowane.

deski merbau

Awatar użytkownika
joachima-96
Posty: 2
Rejestracja: 13 gru 2019, 23:02

Re: Fotowoltaika Elektrum - opinie

Post autor: joachima-96 »

Z tego co wiem, zajmują się tematem energii elektrycznej od lat, więc na pewno mają duże doświadczenie w temacie. Dla mnie oferty dostawców energii to koszmar, a oni pomagają przez to przebrnąć i wybrać najlepszą opcję.

Awatar użytkownika
adelard-62
Posty: 3
Rejestracja: 16 paź 2019, 12:17

Re: Fotowoltaika Elektrum - opinie

Post autor: adelard-62 »

Najlepszy broker energetyczny. Współpracujemy z Elektrum od dawna i bardzo sobie chwalę tę współpracę. Znajdują najkorzystniejszą ofertę i płacisz za rachunki mniej. Proste.

Awatar użytkownika
gerarda75
Posty: 2
Rejestracja: 25 lut 2020, 1:26

Re: Fotowoltaika Elektrum - opinie

Post autor: gerarda75 »

Na efekty współpracy z Elektrum nie trzeba długo czekać, obniżka rachunków jest zauważalna od razu. Myślałam, że to będzie zbędny wydatek, że sama sobie poradzę, ale naprawdę cieszę się, że skorzystałam z ich usług. Specjalista zawsze doradzi ci najlepiej.

Awatar użytkownika
Elena
Posty: 2
Rejestracja: 05 gru 2019, 7:13

Re: Fotowoltaika Elektrum - opinie

Post autor: Elena »

Znają się na rynku energii jak nikt inny. Dzięki nim mam instalację fotowoltaiczną w firmie i płacę mniej. Ta inwestycja się zwraca.

https://nzozrevita.pl/blog/alergia-w-ciazy-wywiad-z-alergologiem

Awatar użytkownika
melody
Posty: 58
Rejestracja: 29 lis 2019, 11:17

Re: Fotowoltaika Elektrum - opinie

Post autor: melody »

jesli o mnie chodzi, to moge polecic z czystym sumieniem Levade, u mnie montowali fotowoltaike , wszystko wytlumaczyli, podpowiedzieli. A finalnie, dzieki nim nawet udalo nam sie uzyskac dofinansowanie :)

Awatar użytkownika
wakacjedwa
Posty: 75
Rejestracja: 10 lis 2019, 12:26

Re: Fotowoltaika Elektrum - opinie

Post autor: wakacjedwa »

Nie słyszałem o tej firmie, wiem za to sporo o Ecocalma https://ecocalma.pl/ , wiem że oprócz bardzo szybkiej instalacji możemy liczyć na pomoc przy formalnościach. Przy zakładaniu fotowoltaiki musimy pamiętać o kontakcie z zakładem energetycznym, konieczna jest wymiana licznika prądu i kilka innych formalnych spraw. W przypadku współpracy z tą firmą nie musimy już się o nic martwić, usługa instalowana i uruchamiana jest kompleksowo.

Awatar użytkownika
Greta
Posty: 87
Rejestracja: 01 wrz 2019, 18:42

Re: Fotowoltaika Elektrum - opinie

Post autor: Greta »

Nie znam tej firmy, ale ciekawych rzeczy dowiedziałam się stąd http://pvtech.pl/fotowoltaika-wieliczka/. Przeczytałam, że dzięki fotowoltaice można znacznie obniżyć rachunki za wodę, ogrzewanie czy energię. Dodatkowym plusem jest ekologia. To rozwiązanie, które nie wpływa negatywnie na środowisko, wręcz przeciwnie. Warto się nad tym zastanowić.

Awatar użytkownika
migdalinka
Posty: 87
Rejestracja: 26 paź 2019, 16:18

Re: Fotowoltaika Elektrum - opinie

Post autor: migdalinka »

Planuje wymianę kotła i zastanawiam się czy wybrać taki na ekogroszek czy pellet, a może na jedno i drugie? Każde z rozwiązań ma swoje zalety. Skłaniam się jednak ku pelletowi, bo będzie mniej kłopotliwy i bardziej eko, zwłaszcza firma maximer ma pellet bardzo wysokiej jakości.

Awatar użytkownika
becon
Posty: 28
Rejestracja: 30 sty 2020, 13:10

Re: Fotowoltaika Elektrum - opinie

Post autor: becon »

Jeżeli ktoś z was zastanawia się nad fotowoltaiką w swoim domu to zdecydowanie mogę wam polecić tą https://easy-power.pl/fotowoltaika-dlaczego-warto/ stronę. Są to profesjonaliści w tej branży, którzy oferują naprawdę dobrej jakości panele słoneczne. Dzięki temu możecie postawić na nowe rozwiązania energetyczne w swoim domu.

Serferka3

Re: Fotowoltaika Elektrum - opinie

Post autor: Serferka3 »

Ja już interesowałam się fotowoltaiką, nawet na starym domu opłaca się ją zainstalować. Mam płaski dach, więc też odwrócenie paneli w odpowiednim kierunku świata nie będzie żadnym problemem. Co do ilości paneli, całej instalacji to firma Eko Prime zajęła się kompleksowo. Nawet pomagają z dofinansowaniami, a tu jest oczywiście trochę formalności, które trzeba załatwić żeby dostać pieniądze. Warto, na prawdę warto.

muzyka instrumentalna pianino

chęcinska

Re: Fotowoltaika Elektrum - opinie

Post autor: chęcinska »

Fotowoltaika to fajny pomysl o ile ma sie wiekszy budzet by zainwestowac na poczatku. My nie mielismy i mamy ogrzewanie na piec weglowy. Wegiel zamawiamy od Sobianka (https://sobianek.pl/) ze wzgledu na dobra jakosc w niskiej cenie i tak sobie zyjemy juz ktorys rok z rzedu :P

adiżo

Re: Fotowoltaika Elektrum - opinie

Post autor: adiżo »

No dobra, bo teraz na stronie firmy https://ecocalma.pl/ trochę poczytałem na temat fotowoltaiki i wychodzi na to, że jest to świetne, ekonomiczne rozwiązanie. Nie znam jeszcze całkowitych kosztów takiej inwestycji, ale mimo wszystko coraz poważniej o tym myślę. Mamy tu osoby, które znają się na temacie? Liczę na jakieś wskazówki i porady :D

mozaika parkietowa cena

Awatar użytkownika
ectatend
Posty: 17
Rejestracja: 18 lut 2020, 15:16
Lokalizacja: Warszawa

Re: Fotowoltaika Elektrum - opinie

Post autor: ectatend »

Jeśli ktoś jest zainteresowany instalacjami w Warszawie to polecam firmę: https://sunsky.pl/. Mają dobrze opisane wszystkie procedury i kalkulator oszczędności na energii.

buty in blue

tadeuszkąt

Re: Fotowoltaika Elektrum - opinie

Post autor: tadeuszkąt »

nie znam tej firmy, więc się nie wypowiem, ale z całego serca mogę polecić firmę respect energy, którzy od kilku lat prężnie rozwijają się na polskim rynku i współpracują z 200 dostawcami energii. Ich głównym celem jest zapobieganie jeszcze większym katastrofom ekologicznym i poprawa jakości powietrza. Myślę, że ich instalację fotowoltaiczne świetnie się sprawdzą w każdym domu czy firmie.

Awatar użytkownika
pojq889
Posty: 230
Rejestracja: 05 lis 2019, 16:27

Re: Fotowoltaika Elektrum - opinie

Post autor: pojq889 »

Na panele fotowoltaiczne, jest teraz wielkie boom, bo naprawdę jest, to bardzo dobry program rządu i warto z niego skorzystać. Dofinansowanie jest dość spore, a inwestycja dość szybko się zwróci. Mi instalację montowała firma https://strefaenergii.com/ i jestem bardzo zadowolony z efektów jakie udało się uzyskać. U nich energia fotowoltaiczna dofinansowanie będzie odpowiednia.

Miłkos09

Re: Fotowoltaika Elektrum - opinie

Post autor: Miłkos09 »

Ja mam fotowoltaika płock własnie z firmy którą mi polecał mój kolega i jestem bardzo z niej zadowolony zajmuja się oni wszystkim a najbardziej zależało mi na montażu ponieważ ja się na tym nie znam. Jestem z nich bardzo zadowolony i polecam

trzypiec

Re: Fotowoltaika Elektrum - opinie

Post autor: trzypiec »

Jeśli zastanawiamy się jaką firmę wybrać, odpowiedź może przyjść z https://ekofachowcy.pl/ , to strona która skupia się na wiedzy o fotowoltaice, to również duża porównywarka ofert. Serwis w jednym miejscu porówna nam wiele parametrów samej instalacji, dowiemy się wstępnie ile będzie kosztować, jaką będzie miała moc oraz czy firma będzie z naszej okolicy. To wszystko w jednym miejscu i bez żadnych opłat, warto poważnie pomyśleć nad taką instalacją, ceny prądu idą w górę, coraz więcej gospodarstw domowych oraz firm chce być od tego niezależnym, taka instalacja daje nam takie możliwości.

ODPOWIEDZ